Beogradski osnovci danas su na takmičenju u preduzetništvu predstavili kako treba da izgleda "Beograd na vodi" i žiri je proglasio najbolje ideje ekipa iz škola "Kosta Abrašević", "France Prešern" i "Isidora Sekulić".

Đaci OŠ "Kosta Abrašević" osmislili su da ovaj kompleks ima poslovni objekat sa restoranom japanske hrane, centar za borilačke veštine, a sredstva bi, kako su na predstavljanu projekta objasnili đaci, obezbedili iz kredita.

Osmaci OŠ "France Prešern" smatraju da "Beograd na vodi" mora da ima školu stonog tenisa za decu i za tu ideju poneli su drugu nagradu, a ekipa OŠ "Isidora Sekulić" osvojila je treće mesto za restoran po ugledu na slične objekte sa početka 20. veka.

Mali preduzetnici, iako u osnovnim školama nemaju predmet preduzetništvo, po oceni žirija, bili su kreativni i imali su poslovni duh, a najboljima su pripale knjige.

Učestvovale su ekipe iz deset osnovnih škola, a neki od njih imali su plan da otvore akvarijume sa morskom i rečnom ribom, kafić na splavu, sa mulitivitamin barom, uz služenje organske hrane. Drugi su planirali da prave i prodaju magnetne suvenire, da otvore učenički ekološki kamp na vodi...

Takmičenje u prostorijama uprave grada Beograda u Ulici 27. marta organizovali su Evropska poslovna škola "Milutin Milanković" i Sekretarijat za sport i omladinu.

Prema rečima direktora Evropske poslovne škole Nikole Tesle cilj takmičenja je da se kod učenika još u osnovnim školama razvija duh preduzetništva.

EVROPS ONLINE

Mogućnost za roditelje i vanredne učenike

Pristupi

Elektronski dnevnik

VESTI

ŠKOLA ZA RODITELJE

ČETVRTAK 16-18 H    

DODATNA POMOĆ RODITELJIMA U SAVLADAVANJU PROBLEMA ADOLESCENCIJE I PROBLEMA MODERNOG DOBA

POSLE DUGOGODIŠNJEG ISKUSTVA I USPEHA U RADU SA DECOM SA POSEBNIM POTREBAMA OD SEPTEMBRA 2018. FORMIRA SE POSEBNA GRUPA ZA RAD SA NJIMA!

DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH ZA PREDUZETNIŠTVO

ŠKOLA SA SAVEZOM PRONALAZAČA SRBIJE POSLEDNJE DVE GODINE REALIZUJE PROJEKAT "DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH ZA PREDUZETNIŠTVO I INOVACIJE" U VIŠE OPŠTINA.

MANASTIR TUMANE

VERIFIKACIJA

REŠENJA MINISTARSTVA PROSVETE BROJ 022-05-96/2004-03 od 14.3.2005.,4.8.2008., 8.8.2014., 18.7.2016.